Oldtimerverzekeringen vergelijken

oldtimerverzekeringen vergelijkenEen oldtimerverzekering is van nature reeds goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk omdat er berperkende voorwaarden worden opgelegd op het gebruik van de auto. Door het risico op een ongeval te verkleinen kost dit soort verzekeringen heel wat minder aan de verzekeringsmaatschappij dan een normale verzekering. Toch zijn er nog merkbare verschillen in prijs tussen de maatschappijen. Daarom loont het de moeite om de verschillende aangeboden oldtimerverzekeringen te vergelijken.
De zoektocht loopt snel en gemakkelijk via het internet. Al moet hier toch worden gewezen op de voor- en nadelen van de verschillende soorten sites waar men informatie kan vergelijken.

Zelf naar informatie zoeken op de sites van verzekeringsmaatschappijen kan tijdrovend zijn, zodat men al snel naar vergelijkingssites uitwijkt. Deze sites bieden het voordeel van een overzicht tussen de verschillende aanbieders, maar het is niet zeker dat alle maatschappijen vertegenwoordigd zijn. Bovendien is de nauwkeurigheid van de vergelijkingen niet altijd optimaal. Allerlei gegevens, factoren en opties worden op één hoop gegooid, zodat het resultaat verwarrend kan zijn en het vergelijken niet meer zo eenvoudig is. Maar deze sites kunnen wel helpen om zich een idee vormen van een top drie van de meest voordelige maatschappijen. Aan de hand van deze selectie kan men dan een offerte vragen bij de maatschappijen die het best scoren.

Oldtimerverzekering

oldtimerverzekeringHet is algemeen geweten: een oldtimerverzekering is goedkoop. Goedkoop betekent daarom niet dat men slechter verzekerd is, want de oldtimerverzekering dekt dezelfde schade als een normale verzekering. Waar ligt het verschil dan? De maatschappijen die de goedkopere oldtimerverzekering aanbieden kunnen dit alleen door de risico’s op een schadegeval te verkleinen. Dit doen ze door het gebruik van de oldtimer aan banden te leggen door een aantal voorwaarden op te leggen.

Voorwaarden oldtimerverzekering

Een oldtimer is een auto die minstens 25 jaar oud is.
Hij mag niet dienen voor dagelijks gebruik.
Een oldtimer moet zich binnen een straal van 25km van de woonst bewegen. Er wordt wel een uitzondering gemaakt om deel te nemen aan een van de vele nationale en internationale oldtimerbijeenkomsten.
De auto mag alleen gebruikt worden tussen zonsopgang en zonsondergang.

Bij een schadegeval zal de verzekeraar het lijstje met de voorwaarden afgaan om na te kijken of de eigenaar zich aan de spelregels voor het rijden met een oldtimer heeft gehouden. Wordt de oldtimer onbewust als dagelijks voertuig gebruikt, dan kan de verzekering een extra bijdrage vragen van maximum €250. Blijkt uit het onderzoek dat de voorwaarden bewust met de voeten worden getreden, dan kan de verzekering de totale schade verhalen op de bestuurder.

Goedkope oldtimerverzekering

goedkope oldtimerverzekeringEen oldtimerverzekering is goedkoop. Dit is mogelijk omdat er beperkende regels gelden op het gebruik van de auto waardoor het risico op een ongeval sterk verminderdword. Is er toch een schadegeval, dan gelden dezelfde voorwaarden als bij een normale verzekering. Maar net zoals bij de normale verzekeringen kunnen er bij oldtimerverzekeringen merkbare prijsverschillen zijn. Het loont dus zeker de moeite om op zoek te gaan naar een goedkope oldtimerverzekering.

Hoe vind men een goedkope oldtimerverzekering?

Het vinden van een goedkope oldtimerverzekering was vroeger een hele zoektocht. Aangezien het toch niet duur was en zoeken naar een goedkopere verzekering veel tijd kostte, werd een contract meestal al bij de eerste gecontacteerde verzekeraar gesloten. Dankzij het internet is die zoektocht eenvoudiger en sneller geworden. Vergeet de telefoontjes of de brieven naar de verzekeraars. Een antwoord op al uw vragen is bereikbaar door een muisklik.

De eenvoudigste manier om een goedkope oldtimerverzekering te vinden is het trefwoord ‘goedkope oltimerverzekering’ in te typen in een zoekmachine. Hierdoor krijgt men een lijst met een groot aantal aanbieders van dit soort verzekeringen. Via de thuispagina’s van de maatschappijen is het dan mogelijk de prijzen te vergelijken.

Een andere manier is bewust te zoeken naar sites die de prijzen van verschillende goedkope oltimerverzekeringen vergelijken. Op deze sites is het werk dat men heeft met de vorige methode reeds door anderen gedaan. De kans is echter groot dat niet alle verzekeraars op deze sites vernoemd worden.

Verschil oldtimerverzekering met gewone autoverzekering

verschil oldtimerverzekering gewone autoverzekeringEen oldtimer moet net zoals een gewone wagen verzekerd worden. Let wel op de verschillen tussen de verzekering van een oldtimer en die van een gewone wagen.

Eén van de belangrijkste verschillen is de prijs. Een verzekering voor een oldtimer is aanzienlijk goedkoper dan die voor een gewone wagen. Een oldtimer is niet bedoeld voor dagelijks gebruik en je bent er ook voorzichtiger mee. De risico’s zijn kleiner en dus ook de kans dat de verzekering iets zal moeten uitkeren. Bijgevolg zullen de maandelijkse premies lager liggen. Een ander belangrijk verschil zijn de voorwaarden. Bij een oldtimerverzekering zijn er meer beperkingen dan bij een gewone autoverzekering. Je mag bijvoorbeeld je wagen niet gebruiken voor dagelijkse ritten, enkel voor plezierritten. Bovendien zijn er strenge voorwaarden verbonden aan die plezierritjes. Zo mag je enkel tussen zonsop- en zonsondergang rijden en is de afstand die je mag afleggen beperkt tot een straal van 25 kilometer rond je eigen woonplaats. Langere afstanden zijn enkel toegestaan in het geval van een evenement of een manifestatie. Wil je toch na zonsondergang rijden dan moet je daar een wettelijk document voor aanvragen. Hou je je niet aan deze voorwaarden dan kan het gebeuren dat de verzekering in het geval van een aanrijding of ongeval niet zal uitkeren en je alle kosten zelf zal moeten dragen.

Kan je je bij het rijden met je oldtimer aan deze voorwaarden houden, dan is een oldtimerverzekering zeker voordeliger. Kan of wil je dat niet dan is en gewone autoverzekering misschien interessanter.