Oldtimerverzekering

oldtimerverzekeringHet is algemeen geweten: een oldtimerverzekering is goedkoop. Goedkoop betekent daarom niet dat men slechter verzekerd is, want de oldtimerverzekering dekt dezelfde schade als een normale verzekering. Waar ligt het verschil dan? De maatschappijen die de goedkopere oldtimerverzekering aanbieden kunnen dit alleen door de risico’s op een schadegeval te verkleinen. Dit doen ze door het gebruik van de oldtimer aan banden te leggen door een aantal voorwaarden op te leggen.

Voorwaarden oldtimerverzekering

Een oldtimer is een auto die minstens 25 jaar oud is.
Hij mag niet dienen voor dagelijks gebruik.
Een oldtimer moet zich binnen een straal van 25km van de woonst bewegen. Er wordt wel een uitzondering gemaakt om deel te nemen aan een van de vele nationale en internationale oldtimerbijeenkomsten.
De auto mag alleen gebruikt worden tussen zonsopgang en zonsondergang.

Bij een schadegeval zal de verzekeraar het lijstje met de voorwaarden afgaan om na te kijken of de eigenaar zich aan de spelregels voor het rijden met een oldtimer heeft gehouden. Wordt de oldtimer onbewust als dagelijks voertuig gebruikt, dan kan de verzekering een extra bijdrage vragen van maximum €250. Blijkt uit het onderzoek dat de voorwaarden bewust met de voeten worden getreden, dan kan de verzekering de totale schade verhalen op de bestuurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *