Verschil oldtimerverzekering met gewone autoverzekering

verschil oldtimerverzekering gewone autoverzekeringEen oldtimer moet net zoals een gewone wagen verzekerd worden. Let wel op de verschillen tussen de verzekering van een oldtimer en die van een gewone wagen.

Eén van de belangrijkste verschillen is de prijs. Een verzekering voor een oldtimer is aanzienlijk goedkoper dan die voor een gewone wagen. Een oldtimer is niet bedoeld voor dagelijks gebruik en je bent er ook voorzichtiger mee. De risico’s zijn kleiner en dus ook de kans dat de verzekering iets zal moeten uitkeren. Bijgevolg zullen de maandelijkse premies lager liggen. Een ander belangrijk verschil zijn de voorwaarden. Bij een oldtimerverzekering zijn er meer beperkingen dan bij een gewone autoverzekering. Je mag bijvoorbeeld je wagen niet gebruiken voor dagelijkse ritten, enkel voor plezierritten. Bovendien zijn er strenge voorwaarden verbonden aan die plezierritjes. Zo mag je enkel tussen zonsop- en zonsondergang rijden en is de afstand die je mag afleggen beperkt tot een straal van 25 kilometer rond je eigen woonplaats. Langere afstanden zijn enkel toegestaan in het geval van een evenement of een manifestatie. Wil je toch na zonsondergang rijden dan moet je daar een wettelijk document voor aanvragen. Hou je je niet aan deze voorwaarden dan kan het gebeuren dat de verzekering in het geval van een aanrijding of ongeval niet zal uitkeren en je alle kosten zelf zal moeten dragen.

Kan je je bij het rijden met je oldtimer aan deze voorwaarden houden, dan is een oldtimerverzekering zeker voordeliger. Kan of wil je dat niet dan is en gewone autoverzekering misschien interessanter.